phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Artikel

separator


6 vragen over het jongerencontract

/

Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  

nbb_foto_282479_432x650

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 1 juli 2016 is het nieuwe artikel 7:274c BW van kracht. Dit artikel regelt het zogenaamde “jongerencontract”. Een huurovereenkomst voor jongerenwoningen. Word je te oud? Dan mag de woningbouw de huur opzeggen. Lees hieronder zes vragen over het jongerencontract.

 Hoe weet ik of ik een jongerencontract heb?

In het contract moet staan dat de woning bedoeld is voor jongerenhuisvesting en ook na beëindiging van de huurovereenkomst weer voor jongerenhuisvesting gebruikt zal worden. Gebeurt dat in de praktijk niet? Dan heeft de huurder recht op schadevergoeding. De huurder moet onder de 28 jaar oud zijn.

 Hoelang mag ik in mijn jongerenwoning wonen?

De huurovereenkomst moet minimaal vijf jaar duren.

Kan mijn verhuurder de overeenkomst na vijf jaar nog verlengen?

Ja de termijn van vijf jaar kan verlengd worden met twee jaar met de nadruk op kan.

In mijn huurovereenkomst staat dat ik er uit moet als ik 26 ben, mag dat?

Nee. In beginsel moet de overeenkomst voor de duur van vijf jaar worden afgesloten. De rechtbank Amsterdam oordeelde dit op 15 september 2016. Lees hier de uitspraak.

Mijn jongerencontract duurt maar drie jaar, mag dat?

Nee. In beginsel moet de overeenkomst voor de duur van vijf jaar worden afgesloten. De rechtbank Amsterdam oordeelde dit op 15 september 2016.

Wordt de overeenkomst niet na vijf of zeven jaar opgezegd?

Dan is niet langer sprake van een jongerencontract en dan heb je een gewoon huurcontract dat niet zomaar opgezegd kan worden.

 


Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  
separator