phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Artikel

separator


cfd-aanbieder TradeATF richt zich nu op Nederland, rechtszaken verwacht

/

Deel deze pagina
 •  
 •  
 •  

TradeATF is een label van het bedrijf Hoch Capital uit Cyprus. Een ander label van deze cfd-aanbieder is Itrader, dat al langere tijd in Nederland actief is. Ons kantoor behandelt momenteel 7 rechtszaken tegen Itrader/Hoch Capital, waarbij de gedupeerden in totaal meer dan € 1.500.000 schade hebben geleden.

Boetes van toezichthouder Cysec

Cfd-aanbieders hebben een vergunning in hun vestigingsland, in dit geval Cyprus. Om die reden zijn hun activiteiten legaal. Dat betekent niet dat ze mogen doen wat ze willen, omdat er allerlei wetten bestaan om consumenten te beschermen. Hoch Capital, TradeATF en Itrader vallen onder het toezicht van de Cysec, de toezichthouder uit Cyprus. De Cysec heeft al meerdere keren boetes uitgedeeld wegens overtreding van wetgeving.

Italië

Het label TradeATF is een tijdje erg actief geweest in Italie. Daar is veel schade ontstaan zodat de Italiaanse toezichthouder heeft ingegrepen. De Consob, de Italiaanse toezichthouder, heeft TradeATF verboden. Omdat Hoch Capital terug kan keren op de Italiaanse markt met een andere naam/website, hebben de Italianen ook aan internethostingbedrijven verboden om websites van Hoch Capital door te laten. De Italianen kunnen nu dus geen schade meer lijden. Het lijkt er op dat TradeATF zich nu gaat richten op Nederland. Er loopt namelijk een “adwordscampagne” op Google om Nederlandse klanten aan te trekken. We verwachten een toename van Nederlandse gedupeerden die hun geld kwijt zijn.

Verlies

Als u deze pagina leest dan bent u waarschijnlijk met TradeATF in aanrakening gekomen, bent u gaan “beleggen” via deze website en bent u nu uw geld kwijt, en vraagt u zich af of er nog wat aan te doen is. Ons kantoor is gespecialiseerd in dit soort rechtszaken. In de dagvaarding die we uitbrengen nemen we onder meer het standpunt in dat Hoch Capital geen beleggingsproducten aanbiedt, maar een systeem heeft ontwikkeld om het vermogen van de klant in handen te krijgen. Dat is in onze visie (onder meer) een oneerlijke handelspraktijk. De rechtszaken lopen gewoon bij de Nederlandse rechter en niet in Cyprus. Er worden ook schikkingen getroffen waarbij de schade wordt afgekocht (de inhoud van deze schikkingen is geheim).

Kans van slagen

In het algemeen is het inschakelen van een advocaat interessant voor schades vanaf € 75.000. De hoogste schade die we in behandeling hebben tegen een cfd-trader is ruim € 850.000. Bij ETFinance en bij 101investing gaat het vaak om bedragen tussen € 100.000 en € 350.000; meestal is al het spaargeld dat de “belegger” had ingelegd en weg. Voordat u naar de rechter gaat, wilt u weten of uw claim kans maakt. Hieronder ziet u een aantal factoren die in onze visie maken dat uw rechtszaak tegen TradeATF (of een andere aanbieder van cfd-producten zoals ETFinance, Crowd Tech, Excentral, 101investing of Investous) kans maakt:

 • u bent gelokt met een nepadvertentie van een bekende Nederlander (lees hier meer)
 • u had zelf geen visie op de trades en bent afgegaan op advies
 • u weet eigenlijk niet wat “contracts for difference” zijn en dacht dat u in aandelen of valuta ging beleggen 
 • u bent gepusht om een professional, platinum, gold of een ander soort account te openen waarbij de “leverage” omhoog ging (hiervoor geldt een wettelijke grens)
 • u bent niet gewaarschuwd voor de swaps die het vermogen aantasten en het verlies veroorzaken
 • u bent na uw verlies benaderd om opnieuw te beginnen (“recovery program”)
 • u moest verliesgevende trades in stand laten (“what goes down must go up”)
 • u moest steeds meer inleggen om te voorkomen dat uw account in zou storten
 • u bent “geholpen” via software zoals screenleap of anydesk, zodat de accountmanager mee heeft gekeken bij o.a. uw persoonlijke bankzaken
 • u bent gebrainwashed en bewerkt door verschillende types accountmanager om steeds meer in te leggen (aardig/dwingend/snel pratend/dominant enz.)

Als u de uitzending van AVROTROS Opgelicht over de cfd-traders nog niet heeft gezien, klik dan hier. De 2e uitzending vindt u hier. De uitzendingen gaan over Investous, maar de werkwijze van de andere CFD-aanbieders is vergelijkbaar.

Gepubliceerd door Marius Hupkes

 


Deel deze pagina
 •  
 •  
 •  
separator