phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Artikel

separator


Is ETFinance betrouwbaar?

/

Deel deze pagina

 

Ons kantoor heeft de laatste tijd nogal wat vragen ontvangen over beleggingsfirma ETFinance (MagnumFX). We hebben ook gedupeerde clienten gesproken en meerdere zaken in behandeling genomen tegen ETFinance. 

Wat is ETFinance?

ETFinance is een bedrijf dat beleggingsdiensten aanbiedt aan particulieren. Het bedrijf is gevestigd op Cyprus en beschikt over een geldige Cypriotische vergunning. Om die reden mag ETFinance deze beleggingsdiensten in heel Europa aanbieden. In de Europese Unie geldt de regel dat vergunningen in heel Europa worden erkend. Dat betekent natuurlijk niet dat ETFinance nationale wetten van andere EU-landen mag overtreden. ETFinance richt zich met zijn diensten vooral op het rijke deel van Europa, waaronder Nederland. Het moederbedrijf zit in Gibraltar; dat is meestal een negatief signaal.

Werkwijze

ETFinance stelt op haar website dat zij geen beleggingsadvies geeft. Het verhaal van onze gedupeerde cliënten is geheel anders. De in te nemen riskante posities worden telefonisch opgegeven, en de klant drukt alleen maar op de verzendknop ter bevestiging van een voorgekookte door ETFinance bedachte transactie, zonder dat de klant iets van de transactie en het risico begrijpt. Het kan lang goed gaan, tot er een reeks riskante transacties volgt waarmee de hele inleg verloren gaat. In de fase daarvoor worden klanten onder druk gezet om bij te storten, omdat de beleggingen anders verloren gaan. En dat gebeurt dan alsnog. Deze handelwijze komt neer op “boilerroom-praktijken”. 

Is ETFinance een boilerroom?

Een boilerroom is een crimineel nepbedrijf dat geld aantrekt maar direct wegsluist, er wordt dus niet echt geïnvesteerd. Boilerrooms investeren niet echt in financiele waarden. We hebben geen signaal dat ETFinance een boilerroom is, de werkwijze lijkt veel subtieler: het gaat om boilerroom-methoden van een legaal bedrijf. Voor de slachtoffers komt dat uiteindelijk op hetzelfde neer: zij zijn hun geld kwijt.

Waarom zou ETFinance aansprakelijk zijn?

Omdat de beleggingsproducten totaal ongeschikt zijn voor onze cliënten, omdat met grote psychische druk wordt gewerkt (brainwashing) en omdat het hele vermogen van onze cliënten aan risico is blootgesteld, terwijl zij dat risico helemaal niet willen lopen en niet overzien en omdat klanten onder druk worden gezet om bij te storten omdat zij anders zogenaamd hun inleg kwijt zijn; terwijl de beleggingen na het bijstorten alsnog verdampen. Dat valt onder de wettelijke term “oneerlijke handelspraktijken”

Gepubliceerd door Marius Hupkes

 

 


Deel deze pagina
separator