phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Artikel

separator


Is Investous betrouwbaar?

/

Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  

 

Ons kantoor heeft de laatste tijd nogal wat vragen ontvangen over beleggingsfirma Investous. We hebben ook gedupeerde clienten gesproken en zaken in behandeling genomen tegen Investous. 

Wat is Investous?

Investous is een bedrijf dat beleggingsdiensten aanbiedt aan particulieren. Het bedrijf is gevestigd op Cyprus en beschikt over een geldige Cypriotische vergunning. Om die reden mag Investous deze beleggingsdiensten in heel Europa aanbieden. In de Europese Unie geldt de regel dat vergunningen in heel Europa worden erkend. Investous richt zich met zijn diensten vooral op het rijke deel van Europa, waaronder Nederland.

Werkwijze

Investous stelt op haar website dat zij geen advies geeft met betrekking tot verwerven, aanhouden of overdragen van financiële producten. Het verhaal van onze cliënten is geheel anders. De in te nemen riskante posities worden telefonisch opgegeven, en de klant drukt alleen maar op de verzendknop ter bevestiging van een voorgekookte door Investous bedachte transactie, zonder dat de klant iets van de transactie en het risico begrijpt. Het kan lang goed gaan, tot er een riskante transactie volgt waarmee de hele inleg verloren gaat. 

Is Investous een boilerroom?

Een boilerroom is een crimineel nepbedrijf dat geld aantrekt maar direct wegsluist. Boilerrooms investeren niet echt in financiele waarden. We hebben geen signaal dat Investous een boilerroom is, omdat het moederbedrijf al een aantal jaren bestaat en ook zichtbaar aan de weg timmert, onder meer als sponsor van voetbalclub PSV.

Belegt Investous echt?

Dat gaan we uitzoeken via rechtszaken. 

Zijn de risico’s bij Investous hoog?

Ja, op basis van de zaken die bij ons kantoor binnenkomen kunnen we wel zeggen dat het risico van beleggen bij Investous heel hoog is. Je kunt het eigenlijk geen beleggen noemen. Onze cliënten zijn namelijk allemaal hun inleg kwijt. De schades variëren van € 30.000 tot € 850.000. We gaan Investous voor deze schades aansprakelijk stellen en rechtszaken starten.

Waarom zou Investous aansprakelijk zijn?

Omdat de beleggingsproducten totaal ongeschikt zijn voor onze cliënten, omdat met grote psychische druk wordt gewerkt en omdat het hele vermogen van onze cliënten aan risico is blootgesteld, terwijl zij dat risico helemaal niet willen lopen. Investous heeft een zorgplicht die niet wordt nagekomen.

Gepubliceerd door Marius Hupkes

 

 


Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  
separator