phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Artikel

separator


Karin Vaalburg naar Hupkes c.s. advocaten

/

Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  

Met ingang van 1 april 2020 zal Karin Vaalburg ons kantoor – voor de tweede keer – komen versterken. Zij deed dit al eerder in de periode 2002 tot 2007, toen zij bij ons een algemene praktijk hield als advocaat en zelfstandig ondernemer. In de jaren daarna heeft zij echter zeker niet stilgezeten….

Nadat zij haar toga aan de wilgen had gehangen, is Karin in dienst getreden bij het Ministerie van Defensie. Eerst als juridisch adviseur, later als beroepsofficier bij de Koninklijke Landmacht. Tijdens haar militaire loopbaan heeft zij vele functies vervuld, operationeel en niet-operationeel. Als officier-raadsvrouw stond zij ook jarenlang militairen bij die in aanraking kwamen met justitie of geconfronteerd werden met rechtspositionele of tuchtrechtelijke maatregelen. Daarbij is zij in 2009/2010 uitgezonden geweest naar de provincie Uruzgan in Afghanistan.

In 2016 is zij uit dienst getreden en gaan werken bij een consultantsbureau. Naast een aantal interessante juridisch inhoudelijke opdrachten (o.a. voor de gemeente Amsterdam, Utrecht en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard), heeft zij zich ook beziggehouden met resultaatgerichte en veranderprojecten, o.a. bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de provincie Gelderland en de gemeente Westland. Ook heeft zij zich verder bekwaamd in het coachen en begeleiden van mensen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en op 1 maart 2019 is zij weer gestart als zelfstandig juridisch adviseur. Het afgelopen jaar heeft zij onder meer opdrachten gedaan bij de gemeente Amsterdam, het Commissariaat voor de Media en de gemeente Hilversum. Deze laatste twee organisaties heeft zij begeleid bij de implementatie van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren en het gereedmaken voor het civiele arbeidsrecht. Sinds januari van dit jaar volgt zij de specialisatie-opleiding Arbeidsrecht bij de Grotius Academie.

Karin zal, zodra de rechtbanken weer open zijn, opnieuw beëdigd worden tot advocaat. Zij zal zich binnen ons kantoor gaan bezighouden met het vinden van oplossingen voor onze cliënten op het gebied van arbeidsrecht, (militair) ambtenarenrecht en het algemene bestuursrecht, met name op het gebied van bouwen, handhaving en de begeleiding van Wob-verzoeken.

Contact opnemen met Karin? Dat kan! Zij is telefonisch bereikbaar op: 020 – 696 3000 en via de mail: vaalburg@hupkesadvocaten.nl.


Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  
separator