phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Artikel

separator


Regenjas

/

Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  

nbb_foto_925614_650x433

 

Op het spreekuur kwam binnen een oudere jongere met een betraand gezicht.

Duidelijk was te zien dat deze een Nederlands-Indische achtergrond had.

Jaren geleden, in de tijd van Aquarius, was hij lid van een rockgroep genaamd:

De Valiants.

Zij hadden veel succes in Nederland en ook daarbuiten. Regelmatig traden zij op in Duitsland, België en de Noordelijke staten. Zoals altijd werden zij tijdens hun optreden lastig gevallen door groupies. Lastig gevallen is betrekkelijk want de heren van de band vonden het maar al te leuk de aandacht die zij van deze dames kregen.

De Indo begon te zuchten: “Ja“, vertelde hij. “Op een gegeven moment, voor zover ik mij herinner, ben ik wel is bezweken voor de avances van zo’n meisje want je bent jong, ver van huis en je zit in Noorwegen of Zweden en daar is het toch allemaal anders”, en hij keek veel betekenend.

Schuchter haalde hij een beduimeld vochtig stuk papier uit zijn tas waaruit kon worden opgemaakt dat hij destijds door de Noorse rechter was veroordeeld tot een bijdrage van verzorging en opvoeding van een kind, welk vonnis uiteindelijk naar veel omzwervingen in Nederland was terecht gekomen. Dit was bekrachtigd door de rechtbank en de deurwaarder stelde prijs op betaling binnen twee dagen van een bedrag van Hfl 280.000,00.

Hij barste wederom in snikken uit. “Ik kan dat nooit betalen. Ik maak mezelf van kant.” Na veel papieren zakdoekjes kwam hij uiteindelijk een beetje tot rust.

Natuurlijk is getracht het zover te krijgen dat hij niet aan zijn verplichtingen behoefde te voldoen, doch tevergeefs. Hij heeft inderdaad getracht zichzelf van het leven te beroven maar men was er gelukkig bijtijds bij. Uiteindelijk heeft hij zijn faillissement maar aangevraagd.

Gaat u naar het buitenland, neem dan uw regenjas mee.

 

Dit verhaal is geschreven door Leendert Kranendonk

leendert-2016

 

 

 

 

 

Met een serie korte verhalen blikt Leendert Kranendonk terug op zijn 35-jarige loopbaan in de advocatuur (1981-2016). Wil je het volgende verhaal niet missen en zit je op Linkedin? Je kunt de advocatenverhalen volgen op Linkedin. Klik hier


Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  
separator