phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Verhalen

Een inkijkje in die rare wereld van advocaten en rechters

separator

verhalen

Uit de praktijk.

… hij is geliefd, maar ook gehaat.

 

De advocaat…

Een onbetrouwbare geldwolf. Hij dient het grootkapitaal en vult zijn zak. Of hij is links maar vult toch zijn rechterzak. Hij is ijdel en geeft zijn mening over alles in talkshows. Hij kost je veel geld.  Hij verdient teveel geld. (Ook die met die rechterzak?) Maar o wee als je in nood zit. O wee als je wordt aangeklaagd. Door de staat. Of door je werkgever of je ex. O wee als je verzekering niet uitkeert, terwijl je zeker weet dat je er recht op hebt. Of als je in de kreukels wordt gereden door een dronken idioot. Dan… heb je een advocaat nodig.

Een advocaat die knokt voor je recht, een tijger in de rechtszaal.  

Of…. een regeladvocaat met de juiste contacten, die met wat telefoontjes je probleem oplost. Of een aardige advocaat, die je begrijpt. Of past een patser meer bij jou? Eentje die eerst beslag legt op alle bankrekeningen van je grootste vijand, praten komt later wel. Of nog een ander soort advocaat. Vul maar in wat voor advocaat jij wilt als je een probleem hebt.

Als advocaat kom je veel mensen tegen en maak je veel mee. Om die reden geven we op deze website niet alleen juridische informatie. We vertellen niet alleen wie we zijn, en wat we doen. Nee, we vertellen ook verhalen. De inspiratie voor de verhalen is wat we zelf meemaken in de praktijk. Het ene verhaal zal echt gebeurd zijn, het andere een beetje. Of het is gewoon fantasie. Daar kunnen we natuurlijk geen betrouwbare uitspraak over doen.

Het is niet de bedoeling dat je bestaande mensen herkent in de verhalen en als dat toch zo is: zwijgrecht. Ben je zelf advocaat? Dan hopen we dat je iets herkent, en er om kunt lachen.

Ben je, zoals dat zo mooi heet, een “rechtzoekende” die onze website bekijkt? Dan ben je nu verdwaald en hopen we dat je iets anders vindt dan je zocht. Misschien niet het recht. Want het vinden van “het” recht of jouw recht, dat valt vaak niet mee. Er zijn zoveel rechten. Gewoon, een inkijkje in die rare wereld van advocaten en rechters.

Volg deze link voor een overzicht van de gepubliceerde verhalen op deze site.

Je kunt de nieuwe verhalen ook volgen op LinkedIn.