phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Artikel

separator


wat moet kost’n?

/

Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  

nbb_foto_857385_650x431

 

“Wat moet kost’n?”  Enigszins moeizaam stond Jan H. op en haalde een, zo gezien, goed gevulde portefeuille uit zijn achterzak en legde dat op tafel.   “Neen“, sprak de patroon. “Je weet dat we dat niet zo doen. Je krijgt gewoon een factuur.”

Jan, enigszins verongelijkt,  propte zijn portefeuille weer in zijn achterzak en ging zitten.

Wat was er aan de hand.

Jan H. had een zogeheten Huis van Plezier in de stad. Gezegd moet worden dat Jan uiterst zuinig was op de dames die voor hem geld in het laatje brachten. Tijdens de werkzaamheden van de dames was één van hen op zijn zachtst gezegd nogal onheus bejegend door een klant. Jan, altijd in de buurt, pikte dat niet en werkte de klant hardhandig naar buiten.

Op zijn beurt was deze klant daar niet van gediend en deed aangifte bij de plaatselijke politie.

Jan moest derhalve voor eenvoudige mishandeling voorkomen.

Aan het eind van de bespreking die de patroon had met Jan H. zei de patroon tegen Jan: “Ik ga u niet bijstaan. Dat doet deze meneer naast mij”. Deze meneer, net bekomen van de beëdiging die ochtend, werd enigszins wit om de neus doch kon niet anders zeggen dan: “Ik zal u bijstaan.”

Jan H. vond het best en knikte geruststellend.

De volgende dag, na een slapeloze nacht, was die ochtend zitting. Jan H. hoorde het requisitoir van de Officier aan, doch stond halverwege op, greep naar zijn achterzak, en zei: …….

 

Dit verhaal is geschreven door Leendert Kranendonk

leendert-2016

 

 

 

 

 

Leendert Kranendonk is als advocaat beëdigd in 1981. Hij is op 1 januari 2017 met pensioen gegaan. Met een serie korte verhalen kijkt hij terug op zijn loopbaan. Wil je het volgende verhaal niet missen? Volg dan de advocatenverhalen op Linkedin. Klik hier


Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  
separator