phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Bouwen en verbouwen – Omgevingsrecht


Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  

Bij de bouw, verbouw, renovatie of sloop van een woning, een monument of een ander pand komt veel kijken. Daarbij heb je al snel te maken met veel regels. Niet alleen moet je afspraken maken met bijvoorbeeld een aannemer, een architect, een constructeur en andere partijen, óók moet je voldoen aan de regels die de overheid stelt. Zelfs bij een simpele verbouwing kan het daarom zo zijn dat afspraken niet worden nagekomen. Hoe duidelijk die afspraken ook waren gemaakt. Of dat de overheid geen medewerking verleent, dus dat u geen omgevingsvergunning krijgt.

Lang niet altijd wordt een aangevraagde vergunning of ontheffing ook verleend. Bijvoorbeeld omdat de aanvraag in strijd is met het bestemmingsplan. Of omdat de welstandscommissie het niet eens is met de aanvraag. Dat zorgt voor een onaangename verrassing, omdat u daar wel of gerekend heeft. Tegen een afgewezen vergunning of ontheffing kunt u bezwaar maken. Doe dat wel binnen de bezwaartermijn, anders bent u te laat. Wilt u graag hulp bij een bezwaar tegen een afgewezen vergunning? Of bij een beroepsprocedure bij de rechtbank tegen een afgewezen vergunning? Neem dan op tijd contact met ons op, zodat we uw belangen optimaal kunnen beschermen.

Het kan ook zijn dat u wel een omgevingsvergunning krijgt, maar dat uw buren hiertegen bezwaar maken. Of dat uw buren een omgevingsvergunning hebben ontvangen en u daartegen bezwaar wil maken. Ook in die gevallen staat wij u graag bij met raad en daad en onze jarenlange ervaring op dit gebied!

Aanschrijving

Wordt u geconfronteerd met een aanschrijving van een gemeente, provincie, rijksoverheid of ander overheidsorgaan? Win dan direct deskundig, juridisch advies in. Wij merken namelijk vaak dat er na een brief van de overheid nog veel mogelijk is om uw belangen goed te beschermen. Wij informeren u graag vrijblijvend.


Deel deze pagina
  •  
  •  
  •