ONZE ADVOCATEN IN DE MEDIA

Hupkes cs advocaten heeft een landelijke reputatie opgebouwd op het terrein van digitale fraude en andere consumentenzaken. Marius Hupkes vertelt er regelmatig over in TV-programma’s als Kassa en Opgelicht.

Leonie Keet was te horen bij BNR over het juridische spreekuur voor ondernemers bij de Kamer van Koophandel.

Hieronder kunt u deze programma’s nogmaals bekijken en/of beluisteren.

VERDER IN STRIJD TEGEN CRYPTOCRIMINALITEIT

30 november 2023 – Hupkes heeft het voor elkaar dat verdachte tegoeden op de cryptobeurs HTX zijn bevroren

Nederland brengt twee slagen toe in de strijd tegen cryptocriminaliteit. En Hupkes c.s. advocaten heeft het voor elkaar dat verdachte tegoeden op de buitenlandse cryptobeurs HTX zijn bevroren. Én de FIOD haalt een zogeheten cryptomixer uit de lucht, Sinbad.io. Roeland Müller van de economieredactie praat ons bij.

© NOS Radio 1 Journaal

BOILERROOMFRAUDE MET CRYPTO

4 april 2023 – Zijn illegale cryptoexchanges aansprakelijk als zij fraude faciliteren?

Fraudeurs gebruiken crypto als betaalmethode voor oplichtingspraktijken. Hoe werkt deze vorm van fraude, wat de kunnen cryptoexhanges doen om deze fraude te voorkomen en zijn zij wettelijk aansprakelijk voor de schade?

© BNR (Cryptocast)

Luister naar de Cryptocast van BNR

AANSPRAKELIJKHEID

4 november 2022 – Is een boekhouder aansprakelijk voor verkeerde beleggingen?

Mag een boekhouder met een volmacht op eigen houtje beslissen dat hij tonnen van een ander zeer risicovol belegt? Een weduwe, die het beheer van haar vermogen aan deze boekhouder overlaat, is niet op de hoogte van zijn acties, totdat blijkt dat al haar bankrekeningen leeg zijn. En aandacht voor de Cypriotische CFD-zaken. Na de uitzending wordt een openstaand bedrag alsnog betaald.

© Omroep MAX (Meldpunt)

ILLEGALE BEURZEN

24 oktober 2022 – Fraudeurs gebruiken illegale crypto-exchanges

Stephan vertelt aan AVROTROS Radar hoe hij slachtoffer wordt van beleggingsfraude. De fraudeurs gebruiken cryptoexchange Coinbase voor het witwassen van de buit. Voor Coinbase gold tot 21 september 2022 een wettelijk verbod om Nederlandse klanten te bedienen. We hebben Coinbase aansprakelijk gesteld en deze zaak aan de rechter voorgelegd.

© AVROTROS Radar

GOED NIEUWS

29 september 2021 – Gunstige uitspraken van Nederlandse rechters

De AFM waarschuwt nog steeds voor dubieuze CFD-aanbieders. Goed nieuws is dat er nu wel gunstige uitspraken van Nederlandse rechters zijn. We hebben meegewerkt aan de AFM signalenmonitor van september 2021.

© AFM (Signalenmonitor)

BITCOIN-WALLETS

19 maart 2021 – Bitcoin-wallets worden misbruikt door fraudeurs die nepbeleggingen verkopen

Bitcoin-wallets kunnen worden misbruikt door fraudeurs die nepbeleggingen verkopen. Soms blokkeren de wallets saldo op de rekening als ze ontdekken dat sprake is van fraude. Je moet dan soms wel “internationaal” procederen om het veilig gestelde bedrag terug te krijgen. In gesprek met Marloes Kolthof, directeur van de fraudehelpdesk.

© Omroep Max (Meldpunt)

COMPENSATIEREGELING

19 december 2020 – De schade wegens “spoofingfraude” wordt alsnog vergoed

De banken hebben onder druk van de politiek besloten de schade wegens “spoofingfraude” alsnog te vergoeden. De Minister van Financiën heeft een “compensatieregeling” vastgesteld.

© BNNVARA (Kassa)

SPOOFINGFRAUDE

12 oktober 2020 – Criminelen misbruiken het authentieke telefoonnummer van banken

Kassa heeft meerdere uitzendingen gewijd aan spoofingfraude, waarbij criminelen het authentieke telefoonnummer van banken misbruiken. 76% van de aangemelde slachtoffers is klant bij ING. Ons kantoor bereidt een rechtszaak voor namens de gedupeerden.

© BNNVARA (Kassa)

CFD’S

8 oktober 2019 – Nepadvertenties en CFD-brokers uit Cyprus

Opgelicht onderzoekt hoe PSV-sponsor Investous (F1 Markets) mensen dupeert via CFD’s (contracts for difference). Jaap Jongbloed bespreekt de juridische mogelijkheden met Marius Hupkes.

© AVROTROS (Opgelicht)

QR-FRAUDE

10 september 2019 – Explosieve stijging QR-code fraude ING app

Het is steeds makkelijker om je bankzaken via je smartphone te beheren. Dat maakt het ook makkelijker voor oplichters om daar misbruik van te maken.Maar wat als de bank vervolgens alle verantwoordelijkheid afwijst en je met een lege rekening achterblijft? Marius Hupkes in gesprek met Kassa.

© BNNVARA (Kassa)

BANKTEGOEDEN SENIOREN

18 oktober 2017  – Buitenlandse bellers jagen op Nederlands spaargeld

Buitenlandse beleggingsbedrijven jagen op Nederlanders met spaargeld.  Hebben banken vanuit hun zorgplicht ook de taak hun klanten hiertegen te beschermen? Elles de Bruin praat er over met slachtoffers, advocaat Marius Hupkes, Jan Boerboom van toezichthouder AFM en Robin de Jongh van ABNAMRO.

© Omroep Max (Meldpunt)

KAMER VAN KOOPHANDEL

25 oktober 2016 – Ondernemersstress over juridische vraagstukken

De Kamer van Koophandel. Je kan er niet omheen als je een bedrijf wilt beginnen, maar ze komen nu ook met een op het oog mooie geste: vanaf 1 november kun je er als ondernemer weer terecht op een gratis juridisch spreekuur. Over de wenselijkheid van (nog) zo’n spreekuur en de vragen waar ondernemers mee zitten: Leonie Keet, advocaat bij Hupkes cs advocaten.

© BNR (Juridische Zaken)

WAT KUNNEN WE VOOR U DOEN?

Wij helpen onze cliënten aan een oplossing voor hun rechtsvraag. Zonder poespas, transparant over de kosten en met een zo scherp mogelijke inschatting van uw kansen als u moet procederen bij de rechtbank.