Loading...

AANSPRAKELIJKHEID

Ondernemen is kansen zien en benutten, maar ook risico’s lopen. Een deel van deze risico’s is juridisch van aard. Uw bedrijf kan door zo’n risico hard geraakt worden. Het juridische sleutelwoord is: aansprakelijkheid. Ons kantoor heeft allerlei soorten zaken behandeld op dit gebied.

Voorbeelden zijn:

Verkoop bedrijf

Een oudere ondernemer verkoopt zijn bedrijf, maar hij gaat op het laatste moment twijfelen aan zijn opvolger. Hij wil van de overeenkomst af. Het contract ligt klaar, maar is nog niet getekend. De koper stelt hem aansprakelijk, omdat de transactie niet doorgaat. In Nederland geldt dat je aansprakelijk bent als je vergevorderde onderhandelingen afbreekt. Is de ondernemer aansprakelijk?

Gevaarlijke sport

Een andere cliënt van ons kantoor exploiteert een grote kartbaan annex entertainment-centrum. Er komen veel jonge mensen op af, maar er gaat wel eens iets mis. De verzekeraar wil de risico’s niet verzekeren. Wat te doen als er letsel ontstaat? Kan het bedrijfsrisico worden beperkt? Of kan de klant niet claimen omdat hij wist waar hij aan begon?

Bedrijfsongeval

Een werknemer heeft een bedrijfsongeval. Het is eigenlijk de schuld van een andere werknemer, maar uw bedrijf wordt aansprakelijk gesteld. De werkgeversaansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen gaat erg ver. Kunt u de rekening doorschuiven naar de verzekering van de werknemer die het ongeval heeft veroorzaakt, als de bedrijfsverzekering niet betaalt?

Accountant

Uw eenmanszaak groeit snel en uw accountant raadt u aan om snel in de BV te gaan. Dat scheelt een hoop belasting. U volgt het advies en geeft hem opdracht om de BV op te richten, maar de accountant voert de opdracht niet uit omdat hij een burn out krijgt. Is hij – of zijn verzekeraar – aansprakelijk voor de belastingschade?

Meer informatie over Aansprakelijkheid

HET EERSTE GESPREK IS VRIJBLIJVEND

Bij ons kantoor is het eerste gesprek met een advocaat altijd vrijblijvend. Het is bijna altijd mogelijk om bij een kennismakingsgesprek een goede inschatting te maken van zowel de kans van slagen van uw zaak en van de kosten. We vragen nieuwe clienten om eerst hun rechtsvraag via een webformulier naar ons te mailen.