Loading...

INCASSO

Niet alleen advocaten, maar ook deurwaarders en incassobureaus houden zich bezig met het incasseren van onbetaalde rekeningen. Toch is het voor openstaande facturen boven 5.000 euro verstandig om te kiezen voor een advocaat.

Een advocaat overziet het hele veld

Bij incassozaken is de advocaat de specialist die de meeste kennis in huis heeft om de zaak tot een goede einde te brengen. Maar het gaat niet alleen om juridische kennis en proceservaring. Een advocaat heeft ook wettelijke bevoegdheden die andere incassospecialisten niet hebben. Het aanvragen van een faillissement van een debiteur, bijvoorbeeld. Daarmee kunt u soms ook betaling krijgen van een factuur van een lege BV. Een andere belangrijke mogelijkheid die u alleen heeft als u een advocaat opdracht geeft, is het vooraf leggen van beslag. Dit kunt u doen als u zeker wilt weten dat de debiteur na het proces kan betalen. Bovendien leidt beslag vaak snel tot een regeling. Verwacht u inhoudelijk verweer van de debiteur, omdat hij al heeft geprotesteerd tegen de factuur? Dan is een advocaat altijd de beste keus, omdat de rechter het verweer moet beoordelen.

U wilt verweer voeren tegen een vordering

Incasso heeft twee kanten. Het kan ook zijn dat u de debiteur bent, maar dat u niet wilt betalen. Uw schuldeiser eist betaling, maar u bent het niet met de vordering eens. Misschien heeft u zelfs een tegenvordering die u aan de rechter wilt voorleggen. Dan heeft u een juridisch inhoudelijk geschil en kunt u het beste een advocaat er bij halen.

Civiel procederen in complexe zaken

Incassozaken zijn soms eenvoudig van aard. Facturen moeten nu eenmaal worden betaald. Dergelijke zaken behandelen we goedkoop en snel. Maar we zijn ook goed in complexe procedures. We hebben onze sporen verdiend met ingewikkelde zaken over de zorgplicht van banken, over aansprakelijkheid voor milieuverontreiniging, over complexe contracten, over internationale transacties, enzovoort.

Onze specialisten:

Marius Hupkes

Leonie Keet

Meer informatie over Incasso

HET EERSTE GESPREK IS VRIJBLIJVEND

Bij ons kantoor is het eerste gesprek met een advocaat altijd vrijblijvend. Het is bijna altijd mogelijk om bij een kennismakingsgesprek een goede inschatting te maken van zowel de kans van slagen van uw zaak en van de kosten. We vragen nieuwe clienten om eerst hun rechtsvraag via een webformulier naar ons te mailen.