phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Verkeersongevallen

Als de aansprakelijkheid is erkend volgt het schaderegelingstraject. Tijdens dit traject wordt onderzocht hoe hoog de schadevergoeding is, waar u recht op heeft.


Deel deze pagina
  •  
  •  
  •  

verkeersongevallen

Heeft u een ongeval gehad en vraagt u zich af op wie u uw schade kunt verhalen?

WAM-verzekering

Als er een andere automobilist aansprakelijk is voor het ongeval kunt u uw schade claimen bij de  WAM-verzekeraar. Eigenaars van een motorvoertuig zijn in Nederland verplicht een WAM-verzekering af te sluiten. Ook als het ongeval gedeeltelijk aan uw eigen schuld te wijten is, komt u in aanmerking voor een vergoeding. Het kan wel zo zijn dat u dan maar recht heeft op een gedeeltelijke vergoeding van uw schade.

Het Waarborgfonds Motorverkeer

Als de andere auto is doorgereden dan kunnen we de identiteit daarvan soms achterhalen aan de hand van camera’s op de weg of bij gebouwen in de buurt. Omdat camerabeelden vaak maar enkele dagen bewaard worden moeten we hier zo snel mogelijk achteraan. Als de identiteit van de wederpartij echt niet meer te achterhalen is, wordt de schade in sommige gevallen vergoed door het Waarborgfonds Motorverkeer. Neemt u in dat geval snel contact op. Om aanspraak te maken op een vergoeding dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden zoals bijvoorbeeld het doen van aangifte.

Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering

Ook als u een ongeval heeft gehad door toedoen van een voetganger of fietser kunnen we uw schade in de meeste gevallen verhalen. Vaak heeft de voetganger of fietser een  aansprakelijkheidsverzekering die in dat geval uw schade vergoedt. Mocht dat niet zo zijn, dan moet de voetganger of fietser uw schade zelf betalen. In dat geval is het mogelijk om eerst een verhaalbaarheidsonderzoek te laten plaatsvinden.

Overige Verzekeringen

Naast de vergoeding door een WAM verzekeraar of een aansprakelijkheidsverzekeraar kunt u ook nog recht hebben op een vergoeding van uw ongevallenverzekeraar, inzittendenverzekeraar of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar. In sommige gevallen wordt deze vergoeding verrekend met de letselschadevergoeding maar soms ook niet. Het loont dus om al uw verzekeringen aan te spreken. In sommige gevallen is een ongeval ook als een bedrijfsongeval aan te merken en kunt u (ook) een beroep doen op de verzekeringen van uw werkgever.

Ongeval in het buitenland

Een ongeval in het buitenland? Ook dan kunt u in veel gevallen uw schade claimen. De WAM-verzekering is namelijk niet alleen in Nederland verplicht maar ook in veel andere (Europese) landen. Indien het ongeval in Europa heeft plaatsgevonden wordt de schade in veel gevallen zelfs behandeld door een Nederlandse verzekeraar via het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars.

Als de aansprakelijkheid is erkend volgt het schaderegelingstraject. Tijdens dit traject wordt onderzocht hoe hoog de schadevergoeding is, waar u recht op heeft.

Onze specialist letselschade is mr Leonie Keet.


Deel deze pagina
  •  
  •  
  •