Loading...

HOGER BEROEP

Het belangrijkste nadeel van procederen zonder advocaat is de kwaliteit van de rechtshulp. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee totaal verschillende dingen.

Procederen kan zonder advocaat tot € 25.000

Sinds een aantal jaar is de grens om zelf te procederen bij de kantonrechter verhoogd tot € 25.000. Het belangrijkste voordeel is dat mensen niet meer verplicht een advocaat hoeven in te schakelen en dat scheelt geld. Ook hoeven rechtsbijstandsverzekeraars geen advocaat meer in te schakelen. Zij gebruiken juristen, die wel rechten hebben gestudeerd, maar die geen advocaat zijn. Het belangrijkste nadeel van procederen zonder advocaat is de kwaliteit van de rechtshulp. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee totaal verschillende dingen. Bij procederen gaat het niet alleen om de inhoud, maar ook om de vorm. Het gaat niet alleen om de waarheid, maar ook om de vraag of je de waarheid kunt bewijzen. Heel belangrijk is de strategie van het proces. Op welke argumenten zet je in en waarop kun je beter niet inzetten. Dat is echt het werk van een advocaat. Veel mensen komen er na een teleurstellend proces zonder advocaat achter dat het niet meevalt je gelijk te halen. Dan moet je in hoger beroep.

Bij hoger beroep is een advocaat verplicht

Hoger beroep is de tweede en vaak ook laatste kans. Inschakeling van een advocaat is deze keer verplicht gesteld. Aan het proces in hoger beroep mag alleen door echte advocaten worden gewerkt en niet door andere juristen of door mensen die zelf procederen.

Second opinion

Voordat u aan een hoger beroep begint, wilt u weten wat de kans van slagen is. Dan is het prettig om een frisse blik naar de zaak te laten kijken. Wij geven daarom ook second opinions voor een lage vaste prijs.

U heeft een rechtsbijstandsverzekering

Als u eerst heeft geprocedeerd met een jurist van de rechtsbijstandsverzekering en u heeft het gevoel dat een advocaat er misschien meer uit kan halen, dan heeft u het recht om een advocaat in te schakelen op kosten van de rechtsbijstandsverzekering. Kijk hier voor meer informatie.

Vaste prijs

Moet u het hoger beroep zelf betalen? Gelukkig kunnen we in bijna alle gevallen een vaste prijs aanbieden. U kunt dus een beslissing nemen met volledig inzicht in de kosten.

Meer informatie over Hoger beroep

HET EERSTE GESPREK IS VRIJBLIJVEND

Bij ons kantoor is het eerste gesprek met een advocaat altijd vrijblijvend. Het is bijna altijd mogelijk om bij een kennismakingsgesprek een goede inschatting te maken van zowel de kans van slagen van uw zaak en van de kosten. We vragen nieuwe clienten om eerst hun rechtsvraag via een webformulier naar ons te mailen.