Voordat u besluit om in hoger beroep te gaan, wilt u eerst weten wat uw kansen zijn. Daarom bieden wij u een 2nd opinion over uw zaak bij de rechtbank.

Voordat u besluit om in hoger beroep te gaan, wilt u eerst weten wat uw kansen zijn. Daarom bieden wij u een second opinion over uw zaak bij de rechtbank. We kijken dan naar de kans van hoger beroep, maar ook naar de aanpak van de zaak bij de rechtbank.

Wat is een second opinion eigenlijk?

U heeft al een rechtszaak gehad bij de rechtbank, en nu wilt u meer weten over hoger beroep. Dan bent u waarschijnlijk teleurgesteld in het resultaat. Dat kan allerlei redenen hebben. Bepaalde argumenten zijn niet aangevoerd. Een bewijsstuk ontbreekt. Er is een procesregel over het hoofd gezien. Enzovoort. Als u de beslissing van de rechtbank leest dan denkt u misschien wel: als ik dat had geweten, dan had ik het anders aangepakt. Maar is dat wel zo? Kan een andere aanpak tot een ander resultaat leiden? Of kan dezelfde aanpak alsnog tot een ander resultaat leiden? Als u met dat soort vragen zit, dan heeft u baat bij een 2nd opinion.

Positie van uw advocaat

Had u bij de rechtbank al hulp van een advocaat of van een andere jurist? Dan is zijn of haar advies over de zaak bij de rechtbank natuurlijk ook belangrijk. Maar ja, de rechtszaak is niet goed afgelopen. Daarom is het misschien lastig om de zwakke punten van de uitspraak met u te bespreken. Als u wilt kunt u  vertrouwelijk bij ons de 2nd opinion vragen. Werd u geholpen door een jurist of heeft u zelf geprocedeerd? Bedenkt u dan wel dat alleen advocaten hoger beroepen mogen behandelen, andere juristen mogen dat niet.

Een andere advocaat voor het hoger beroep?

Onze 2nd opinion is niet bedoeld om u als cliënt binnen te halen. U kunt na de 2nd opinion besluiten wat u wilt. Als uw vorige advocaat het goed heeft gedaan, en het desondanks niet is gelukt bij de rechtbank, dan zeggen wij dat eerlijk. Misschien moet u dan gewoon bij uw advocaat blijven. Het kan ook zijn dat we een mogelijkheid zien die nog niet is geprobeerd. Als een andere aanpak succes kan hebben, dan kunt u nadenken welke stappen u wilt nemen. Misschien hoort u iets over uw zaak wat u van uw vorige advocaat niet hebt gehoord. Dan bent u beter geïnformeerd over de mogelijkheden die u heeft. Dat is het doel van de 2nd opinion. En natuurlijk komt het wel eens voor dat iemand na een verloren rechtszaak van advocaat verandert. Dat is niet zo vreemd.

Wat wij nodig hebben

Om het gesprek voor te bereiden hebben wij van tevoren de uitspraak van de rechtbank die u in hoger beroep wilt aanvechten nodig. Ook willen wij graag de processtukken ontvangen. U krijgt alle stukken na het gesprek mee terug. Wij vragen u wel de stukken vantevoren toe te sturen, zodat we het gesprek goed kunnen voorbereiden.

Niet duur

Een 2nd opinion kost bij ons € 400 (vaste prijs, voor particulieren inclusief BTW en voor ondernemers exlcusief BTW)

Na de 2nd opinion

Het vragen van een 2nd opinion betekent niet dat u meteen vast zit aan een duur hoger beroep. Het is bedoeld als een manier om u te helpen om een goede beslissing te nemen. Wij nemen ook niet elke opdracht aan. Wij vinden het belangrijk dat een hoger beroep in onze visie echt kans maakt en zinvol is, anders moet je er niet aan beginnen.