phone icon020 696 3000
Nederlands | English
divider

Hoger beroep

Het belangrijkste nadeel van procederen zonder advocaat is de kwaliteit van de rechtshulp. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee totaal verschillende dingen.


Deel deze pagina

hoger beroep

Procederen kan zonder advocaat tot € 25.000

Sinds een aantal jaar is de grens om zelf te procederen bij de kantonrechter verhoogd tot € 25.000. Het belangrijkste voordeel is dat mensen niet meer verplicht een advocaat hoeven in te schakelen en dat scheelt geld. Ook hoeven rechtsbijstandsverzekeraars geen advocaat meer in te schakelen. Zij gebruiken juristen, die wel rechten hebben gestudeerd, maar die geen advocaat zijn. Het belangrijkste nadeel van procederen zonder advocaat is de kwaliteit van de rechtshulp. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee totaal verschillende dingen. Bij procederen gaat het niet alleen om de inhoud, maar ook om de vorm. Het gaat niet alleen om de waarheid, maar ook om de vraag of je de waarheid kunt bewijzen. Heel belangrijk is de strategie van het proces. Op welke argumenten zet je in en waarop kun je beter niet inzetten. Dat is echt het werk van een advocaat. Veel mensen komen er na een teleurstellend proces zonder advocaat achter dat het niet meevalt je gelijk te halen. Dan moet je in hoger beroep.

Bij hoger beroep is een advocaat verplicht

Hoger beroep is de tweede en vaak ook laatste kans. Inschakeling van een advocaat is deze keer verplicht gesteld. Aan het proces in hoger beroep mag alleen door echte advocaten worden gewerkt en niet door andere juristen of door mensen die zelf procederen.

Kijk op hogerberoep.nl

In 2012 hebben we de website hogerberoep.nl gelanceerd met informatie over procederen in hoger beroepszaken. Sindsdien worden we vaak benaderd door cliënten die eerst – zonder succes – hebben geprocedeerd zonder advocaat. Vaak zien we dat nog wel iets aan de uitslag te doen valt door een andere aanpak te kiezen. Voor een positieve uitspraak van de hogere rechter moeten wel de goede argumenten worden aangevoerd en dat gaat niet altijd goed in de eerste ronde bij de rechtbank.

Second opinion

Voordat u aan een hoger beroep begint, wilt u weten wat de kans van slagen is. Dan is het prettig om een frisse blik naar de zaak te laten kijken. Wij geven daarom ook second opinions voor een lage vaste prijs.

U heeft een rechtsbijstandsverzekering

Als u eerst heeft geprocedeerd met een jurist van de rechtsbijstandsverzekering en u heeft het gevoel dat een advocaat er misschien meer uit kan halen, dan heeft u het recht om een advocaat in te schakelen op kosten van de rechtsbijstandsverzekering. Kijk hier voor meer informatie.

Vaste prijs

Moet u het hoger beroep zelf betalen? Gelukkig kunnen we in bijna alle gevallen een vaste prijs aanbieden. U kunt dus een beslissing nemen met volledig inzicht in de kosten.

 


Deel deze pagina