Uw advocaat in Amsterdam! Voor erfrecht, schade en aansprakelijkheid, oplichting, familierecht, beleggingsfraude, arbeidsrecht en bankrecht.

ontslagvergoeding

Het claimen van de transitievergoeding na het einde van het dienstverband

Bent u ontslagen of wordt uw contract niet meer verlengd? Dan heeft u in beginsel recht op een transitievergoeding (ook wel ontslagvergoeding genoemd). Een transitievergoeding is een financiële compensatie, die de werkgever dient te betalen als hij uw contract niet meer verlengt of u ontslaat. Indien u zelf ontslag neemt, heeft u in beginsel geen recht op een transitievergoeding, tenzij er sprake is van ernstig verwijtbaar handelen/nalaten van de werkgever. De hoogte van de transitievergoeding [...]

2024-03-07T22:21:24+01:0020 maart 2022|Ontslag, Salaris vorderen|

Van ontslagvergoeding naar transitievergoeding

Als de werknemer het niet eens is met het ontslag kiest de werkgever de route. Hij kan kiezen voor ontslag via de kantonrechter. Dan komt de ontslagvergoeding via de “kantonrechtersformule” in beeld. De werkgever kan ook een ontslagvergunning aanvragen en daarna opzeggen. De werknemer ontvangt dan geen vergoeding, maar kan nog wel zelf een procedure opstarten (met een beperkte kans van slagen). De uitkomsten waren dus verschillend, en dat is één van de redenen voor de nieuwe wetgeving.

2021-11-01T17:12:32+01:009 juni 2015|Ontslag|
Ga naar de bovenkant