Uw advocaat in Amsterdam! Voor erfrecht, schade en aansprakelijkheid, oplichting, familierecht, beleggingsfraude, arbeidsrecht en bankrecht.

Video

Werken met de landelijke uniforme beoordelingscriteria in WSNP-zaken

De Landelijke Uniforme Beoordelingscriteria toelating schuldsaneringsregeling (LUBC), zijn een bijlage (IV) bij het Procesreglement verzoekschriftprocedures insolventiezaken van de rechtbanken. rechtbanken. In de LUBC zijn criteria opgenomen voor de toelating tot de WSNP. De LUBC komen voort uit rechtspraak en zijn bedoeld om de toepassing van de WSNP landelijk zoveel mogelijk op een lijn te krijgen. Voor schuldhulpverleners en advocaten die voor hun client de kans op toelating tot de WSNP willen vergroten, zijn de LUBC een belangrijke bron van informatie.

2021-10-28T14:53:11+01:0029 juni 2017|Schuldsanering, Video|

Is bezwaar zinvol als de gemeente schuldhulpverlening weigert?

Gemeentes weigeren soms toegang tot de schuldhulpverlening, het voortraject voor de WSNP. In de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening staat ook een andere definitie van fraudeschuld dan in de Faillissementswet. Daardoor blijven burgers in sommige gemeentes verstoken van hulp en komen zij niet in de WSNP. Het is zinvol om vaker bezwaar te maken tegen dit soort besluiten van de gemeente. Na de beslissing op bezwaar kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank. Op die manier kan duidelijk worden waar de grenzen liggen en wat een gemeente minimaal moet leveren. Beschermingsbewindvoerders kunnen een signalerende rol spelen in dit soort gevallen.

2021-10-28T14:56:12+01:0020 juni 2017|Schuldsanering, Video|

Kan het minnelijk traject worden overgeslagen bij een faillissementsaanvraag?

Wat moet een schuldhulpverlener wel of niet doen als een schuldenaar pas bij hem komt, als zijn faillissement al is aangevraagd en de schuldenaar als laatste redmiddel toelating tot de WSNP wil? Is er nog tijd voor een behoorlijk minnelijk traject? En als dat niet zo is, wat zijn de gevolgen voor het toelatingsverzoek?

2021-11-01T16:41:37+01:0023 februari 2016|Faillissementen, Schuldsanering, Video|
Ga naar de bovenkant