Uw advocaat in Amsterdam! Voor erfrecht, schade en aansprakelijkheid, oplichting, familierecht, beleggingsfraude, arbeidsrecht en bankrecht.

nalatenschap

Wanneer heb je als erfgenaam recht op een rekening en verantwoording als je financieel ouderen misbruik vermoedt?

In mijn erfrechtpraktijk zie ik regelmatig gevallen van financieel ouderenmisbruik. Een typisch voorbeeld is de weduwe, die sinds het overlijden van haar man geen zeggenschap meer heeft over haar eigen financiën. Die verantwoordelijkheid is dan, met het overlijden van de man, op één van de kinderen/ de mantelzorger overgegaan. Haar man deed altijd alle financiën. De weduwe controleert de bankafschriften niet. Ze blijven ongeopend liggen voor de mantelzorger. Veel ouderen zijn vermogend. Zeker nadat het [...]

2024-03-07T22:19:02+01:001 juni 2023|Erven en nalatenschappen|

Kan de verkoop van een gezamenlijke woning worden uitgesteld?

Een woning kan gemeenschappelijk eigendom zijn, bijvoorbeeld bij een huwelijk of bij samenwoners  die ieder voor de helft eigenaar zijn. Als de relatie uitgaat of als scheiding wordt aangevraagd kan de ene partij belang hebben bij verkoop (vanwege de opbrengst) en de ander kan er juist belang bij hebben dat de verkoop wordt uitgesteld. Hoe is dat wettelijk geregeld?

Een erfenis verwerpen is niet geldig als je goederen aanneemt uit de nalatenschap

Een oude man wordt verzorgd door de buren. Hij heeft weinig contact met familie. Na zijn overlijden tekenen de buren een opdracht aan de begrafenisondernemer. Zij denken dat zij de kosten niet hoeven te betalen, maar zitten toch vast aan het contract en de begrafenisondernemer wil betaald worden. Ook geven de buren wat spullen mee aan de familie van de man. Later worden de buren veroordeeld om de begrafeniskosten te betalen. De vraag is in deze zaak of zij dit kunnen claimen bij de familie.

2021-11-01T17:38:57+01:0010 november 2014|Erven en nalatenschappen, Uitspraken|
Ga naar de bovenkant