Uw advocaat in Amsterdam! Voor erfrecht, schade en aansprakelijkheid, oplichting, familierecht, beleggingsfraude, arbeidsrecht en bankrecht.

Verdeling van bezit

Procederen bij de rechtbank (handel)

Bij deze rechter geldt verplichte procesvertegenwoordiging: alleen advocaten mogen zaken aanbrengen en voor een cliënt verweer voeren. De handelsafdeling behandelt rechtszaken die niet onder de bevoegdheid van een andere rechter vallen. Bij deze rechter geldt verplichte procesvertegenwoordiging: alleen advocaten mogen zaken aanbrengen en voor een cliënt verweer voeren. Enkelvoudig of meervoudig De meeste zaken bij de rechtbank worden enkelvoudig ofwel door één rechter behandeld. Bij complexere zaken worden drie rechters op een zaak ingezet. Handelszaken [...]

2022-01-24T16:01:26+01:0026 maart 2019|Tips, Verdeling van bezit|

Kan de verkoop van een gezamenlijke woning worden uitgesteld?

Een woning kan gemeenschappelijk eigendom zijn, bijvoorbeeld bij een huwelijk of bij samenwoners  die ieder voor de helft eigenaar zijn. Als de relatie uitgaat of als scheiding wordt aangevraagd kan de ene partij belang hebben bij verkoop (vanwege de opbrengst) en de ander kan er juist belang bij hebben dat de verkoop wordt uitgesteld. Hoe is dat wettelijk geregeld?

Ga naar de bovenkant