Uw advocaat in Amsterdam! Voor erfrecht, schade en aansprakelijkheid, oplichting, familierecht, beleggingsfraude, arbeidsrecht en bankrecht.

effectenfraude

Zo herken je fraude met beleggingen

Stel, je wordt gebeld om te gaan beleggen en het lijkt je wel wat. Je bekijkt de website en het ziet er goed uit. Je kunt beginnen met een laag bedrag en je beleggingen gaan goed. Je wordt weer gebeld, en je wordt verleid om nog wat bij te storten. Maar je twijfelt toch, want de firma zit in het buitenland en je vraagt je af of het niet te mooi is om waar te zijn. Hoe herken je dan of je mogelijk te maken hebt met een "boilerroom"? In dit artikel geven we 9 tips hoe je een onbetrouwbare beleggingswebsite kunt herkennen. Fraude met beleggingen komt vaak voor. Het overkomt zowel startende beleggers als ervaren beleggers die aan een avontuur beginnen met CFD's (contracts for difference) en Forex-producten. Dit zijn onze tips!

Fraude met obligaties: wat zijn “empty shells”?

De term empty shell, ofwel lege huls, komt uit de financiële wereld. Het kan gaan om effecten (zoals bijvoorbeeld trackers of obligaties) die geen tegenwaarde hebben die in de buurt komt van de nominale waarde of officiële koers omdat de storting bij de uitgifte niet in de kas van de uitgevende entiteit is gevloeid. Special purpose vehicle Een voorbeeld uit de rechtspraktijk van een empty shell is een obligatielening die niet is volgestort bij de [...]

Ga naar de bovenkant