Uw advocaat in Amsterdam! Voor erfrecht, schade en aansprakelijkheid, oplichting, familierecht, beleggingsfraude, arbeidsrecht en bankrecht.

faillietverklaring

Tijdens de vakantie failliet verklaard, wat nu?

In Nederland kun je vrij makkelijk failliet worden verklaard. Bijvoorbeeld als je een paar weken op vakantie bent of als je "je kop in het zand" steekt. Gelukkig is daar nog wel iets tegen te doen. Je kunt binnen 14 dagen verzet aantekenen. In dit blog beschrijven we hoe deze procedure werkt en waar je rekening mee moet houden.

2024-03-07T16:13:17+01:0029 juli 2020|Faillissementen|

Procederen bij de rechtbank (insolventie)

Elke dinsdagochtend worden bij alle rechtbanken in Nederland faillissementsverzoeken behandeld. Het team insolventie van de rechtbanken behandelt zaken op grond van de Faillissementswet, zoals aanvragen voor toelating tot de schuldsanering (WSNP), faillissementsaanvragen en dwangakkoorden. Dinsdag “faillissementsdag” Elke dinsdagochtend worden bij alle rechtbanken in Nederland faillissementsverzoeken behandeld. Het kan gaan om: Eigen aangifte door een particulier/eenmanszaak/V.o.F. Eigen aangifte door een bedrijf of instelling Een aanvraag door een schuldeiser met het doel een vordering te incasseren Een [...]

2022-08-21T13:46:18+01:002 april 2019|Faillissementen, Schuldsanering, Tips|

Verzet tegen faillietverklaring: aanvrager betalen is voldoende

Als een onderneming (of een particulier) failliet wordt verklaard zonder dat de eigenaar of privé-persoon op de zitting komt om verweer te voeren, dan wordt het faillissement bij verstek uitgesproken. Voor een geslaagde verzetprocedure hoeft alleen de aanvrager van het faillissement te worden betaald. De toetsing is anders dan bij een hoger beroep.

2021-11-01T17:58:53+01:005 april 2017|Faillissementen, Uitspraken|

De gevolgen van de faillietverklaring

Faillietverklaring betekent verlies van beschikking en beheer over het tot het faillissement behorende vermogen. Bevoegdheden gaan naar curator De bevoegdheden die een persoon of (de directie van) een bedrijf/instelling normaal gesproken heeft om bezittingen te beheren en rechtshandelingen te verrichten, gaan direct over naar een curator die deze bevoegdheden overneemt. Rechtshandelingen die de faillietverklaarde persoon zelf nog verricht zijn niet geldig. Bestuurders van een bedrijf/instelling blijven formeel in functie maar kunnen het bedrijf / de [...]

2022-02-17T18:06:23+01:003 februari 2016|Faillissementen|
Ga naar de bovenkant