Uw advocaat in Amsterdam! Voor erfrecht, schade en aansprakelijkheid, oplichting, familierecht, beleggingsfraude, arbeidsrecht en bankrecht.

misbruik van procesrecht

Tegenprocedures CFD-brokers gestrand

Een tegenoffensief van de aanbieders van CFD-producten is tot staan gebracht. De rechter in Cyprus weigert toestemming om Nederlandse consumenten voor de rechter te dagen. Nepadvertenties Het gaat om aanbieders van contracts for difference (CFD's) uit Cyprus die deze beleggingsproducten verkopen via nepadvertenties over bitcoins en bekende mensen. Vorig jaar hebben meerdere Nederlandse rechtbanken zich bevoegd verklaard om zaken tegen deze partijen te behandelen. De inzet is inmiddels ruim € 8.000.000. Welke rechter? De CFD-brokers [...]

Wat betekent “herroeping”?

Herroeping is een term uit het Nederlandse burgerlijk procesrecht. Door middel van herroeping kan een rechterlijke uitspraak ongeldig worden verklaard (herroepen) als sprake is van bedrog rond de bewijslevering, bijvoorbeeld bij meineed door een getuige of bij een vervalst bewijsstuk. Herroeping is een "buitengewoon rechtsmiddel".

2021-10-27T16:58:42+01:0030 mei 2018|Terminologie|

“juridische stalking”: kan de rechter een procedeerverbod opleggen?

Procederen is een essentieel grondrecht. Maar stel nu dat iemand onterecht en bij herhaling wordt belaagd met procedures, waardoor deze persoon telkens weer naar de rechter moet om zich te verweren. En stel dat de eiser telkens de zaak verliest: hij begint tegen beter weten in telkens opnieuw aan kansloze zaken. Is er dan een grens te stellen aan dit hinderlijke gedrag? Of weegt het recht om een procedure aan te spannen zo zwaar dat de verweerder maar moet accepteren dat hij opnieuw op kosten wordt gejaagd? Advocaat Marius Hupkes schrijft over het procedeerverbod.

2023-02-14T20:32:15+01:0023 maart 2018|Onrechtmatige daad, Tips|

Hoge Raad: aanvragen van eigen faillissement kan misbruik van procesrecht zijn

Wij hebben kritiek op deze uitspraak. Dat ondernemers de omweg van faillietverklaring en omzetting niet nodig hebben klopt niet omdat ondernemers niet goed geholpen worden door de schuldhulpverlening, het voortraject van de WSNP. Ondernemers worden vaak aan de poort tegengehouden als zij in de WSNP willen of moeten aan eisen voldoen waaraan zij nu juist niet kunnen voldoen omdat er geen geld meer is. De uitspraak van de rechter houdt geen rekening met de problemen waar failliete ondernemers in de praktijk tegenaan lopen. Hier ligt een taak voor de regering om de wettelijke regels aan te passen voor ondernemers die tussen de wal en het schip terechtkomen.

2022-08-20T20:29:02+01:0025 februari 2016|Faillissementen|
Ga naar de bovenkant