Ons kantoor heeft een melding ontvangen van een hoge schade van EUR 120.000 van een Nederlandse particulier die in CFD’s heeft gehandeld bij het Cypriotische bedrijf IC Market (EU) Ltd. De beleggingen zijn in korte tijd verdampt.

Limassol

De website ICMarkets.eu staat op naam van een bedrijf uit Limassol (Cyprus), waar ook de andere en bekende CFD-brokers uit Cyprus zijn gevestigd. Het bedrijf opereert met een vergunning en heeft een website in meerdere talen.

Heeft een rechtszaak zin?

De beschreven werkwijze van deze broker is vergelijkbaar met die van de andere CFD-aanbieders die zich in de jaren 2019-2023 op Nederland hebben gericht, waarbij beleggers tientallen miljoenen euro’s zagen verdampen. We nemen zaken tegen deze nieuwe partij in behandeling en we verwachten dat dit kan leiden tot geslaagde terugvordering van de verdwenen inleg. In eerdere rechtszaken is uitgemaakt dat in Nederland kan worden geprocedeerd, en nog veel belangrijker: in alle gepubliceerde rechtszaken tegen CFD-brokers uit Cyprus tot nu toe is de gedupeerde belegger in het gelijk gesteld vanwege oneerlijke handelspraktijken. We hebben inmiddels zo’n 50 zaken behandeld.

Oneerlijke handelspraktijken

Als u zaken heeft gedaan met deze CFD-broker en uw geld kwijt bent, lees dan de volgende artikelen op onze website; als u de werkwijze herkent dan weet u dat u te maken heeft met zogenoemde oneerlijke handelspraktijken, en dat uw zaak kans van slagen heeft. De rechter IC Markets kan veroordelen tot schadevergoeding. We helpen u graag verder met door een diagnose te stellen voor uw zaak.

Herken het stappenplan van een onbetrouwbare CFD-broker

Margin calls en swaps als trucs om de inleg van beleggers te bemachtigen

Achter de schermen: maakt de CFD-broker winst als de klant geld verliest?

Oudere berichten over de CFD-brokers uit Cyprus:

de strijd tegen de CFD-brokers en de nepadvertenties ontwikkelingen in de rechtszaken tegen de CFD-brokers uit Cyprus